
HVORFOR SPESIAL KAFFE?
Spesialkaffe:
-
Gir den beste smaksopplevelsen
-
Kaffen må score over 80% av en sertifisert kaffesmaker
-
Vokser på minimum 1700 meter over havet
-
Kaffebærene håndplukkes og sorteres manuelt
-
Kaffebønnene luft tørkes
-
Hver dagsproduksjon holdes separat som en batch
-
Sørger for høyere pris på kaffen til bonden
-
Brennes av kaffebrennerier for spesialkaffe

Kaffebærene
Kaffebønner kommer fra bær som vokser på små trær i områder rundt ekvator.

Vasking
Etter at bærene er sortert for alle urenheter blir fruktkjøttet rundt kaffebønnene fjernet. Deretter fermenteres disse kaffebønnene i vann i 8 timer før de vaskes helt rene og sorteres etter vekt.


Tørking
Mens kaffebønnene enda er våte, legges de på tørkebord for nok en sorteringsrunde av kvalifiserte arbeidere. Bærene tørkes over en periode på 20-40 dager. De vendes hver dag og beskyttes mot sterkt sollys.

Sortering
Hver dag blir fuktigheten på bærene målt, og fjerning av potensielle urenheter fortsetter. Etter tørking fjernes det ytre hvite skallet og de grønne bønnene er klare for brenning. Små prøver av hver batch prøvebrennes og evalueres av kvalifiserte kaffeeksperter før det går til markedet.
SE HELE PRODUKSJONSPROSESSEN I FILMEN SOM BLE LAGET PÅ VÅR KAFFEVASKESTASJON I RWANDA.
